Наричат манатарката  кралица на гъбите. С отличаващия се плътен вкус

...
Наричат манатарката  кралица на гъбите. С отличаващия се плътен вкус
Коментари Харесай

Супата от манатарки, в която ще се влюбите

Наричат манатарката  „ кралица на гъбите ”. С отличаващия се компактен усет и неудържим мирис това несъмнено е гъба, която няма да ви остави безразлични. Начините да я приготвите са хиляди -  от единствено леко задушаване със зехтин или масло и сол за няколко минути на тиган, до включването и в комплицирани и прецизни предписания, които са тестване и за най-опитните готвачи.

Манатарките отлично " си партнират ” с нежно агнешко, телешко или пиле, със зеленчуци. Сега е сезонът, в който на пазара може да намерите чудесни диворастящи гъби, по тази причина ви предлагам и една рецепта за неустоима чорба от манатарки. Приготвянето и ще ви отнеме не-повече от 40 минути, за посочените количества артикули ще получите 7-8 порции. Уханието, което ще се разнесе ви подсигурявам ще ви накара да се чувствате като звезда в кухнята, а във вкуса ще се влюбите от първата лъжица.



Необходими артикули:

 800/900 гр пресни манатарки

морков или два според от размера

шалот- една глава

бадемово мляко – 1 л

сол, черен пипер, зехтин

Начин на подготвяне:

Нарежете шалота, морковчето и почистените гъби. Задушете в лъжица зехтин лука за малко и когато леко стартира да залепва за дъното на съда, прибавете частите морков и ги оставете на междинен огън, до момента в който омекнат. Тук е моментът да добавите манатарките за към 10 минути в съда. Не използвайте похлупак и внимавайте със силата на огъня. Бадемовото мляко разредете със същото количество вода и прибавете течността към гъбите. Подправете със сол и черен пипер на усет, и в случай че имате потребност и от още подправки – ръснете малко мащерка. Ако силата на котлона ви кара супата да ври прекомерно мощно – намалете леко и внимавайте сместа да не кипне.

 
    View this post on Instagram           
A post shared by Victoria Murphy (@_travelgal)

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР